“Ik ben 30 jaar oud en ik heb nog nooit een relatie gehad – dat ik verkeerd doe?”

Persoonlijke relaties vereisen een zekere moed van ons: ze suggereren openheid voor de partner, en dit maakt ons kwetsbaar. Waarom is de angst om je zwakke punten aan anderen zo sterk te vinden en hoe je ermee om?? De familie -psychotherapeut antwoordt.

Ik ben 30 jaar oud en ik heb nog nooit een serieuze relatie gehad. Ik ben behoorlijk aantrekkelijk, ik heb een goede baan en veel vrienden. Soms heb ik “romans” voor één nacht, van tijd tot tijd komt het tot een tweede date, maar om de een of andere reden ontwikkelt de relatie zich nooit verder.

Ik zeg tegen mezelf dat alles blij met me is, ik heb een geweldig leven, gevuld met interessante evenementen en vergaderingen met vrienden. Ergens diep van binnen droom ik van een relatie, maar tegelijkertijd ben ik bang om voor iemand open te staan ​​en afgewezen te worden. Ik denk dat ik iets verkeerd doe?

“Het belangrijkste is om de eerste stap te zetten”

Inna Khamitova, familiepsychotherapeut

Verschillende angsten interfereren met ons verlangen om lange relaties te creëren en te onderhouden: de angst om teleurgesteld te zijn in een persoon die niet zal overeenkomen met onze ideeën over de ideale levenspartner. Angst om op te lossen in een partner en jezelf te verliezen. Angst om vrijheid te verliezen en iemand toe te staan ​​in te grijpen in ons gevestigde leven … maar je schrijft over iets anders-dat “bang is om afgewezen te worden”.

Over het algemeen wordt een soortgelijke klacht bij psychologen vrij vaak aangepakt. Bovendien veranderen echt echte slimme en schoonheden, interessant, oprecht, emotioneel dun, die vragen: wat is er mis met mij?

Helaas (of gelukkig?), ons vermogen om relaties op te bouwen met anderen is extreem weinig afhankelijk van hoe mooi we extern en intern zijn. Het hangt af van hoeveel we in staat zijn om te openen, dichtbij te zijn en aan een ander te demonstreren onze interesse daarin.

Bekijk het verleden

Misschien heb je de traumatische ervaring overleefd, toen je speciale verwachtingen hebt genomen voor een relatie die net begon (of had kunnen beginnen), maar je werd afgewezen. Of de relatie heeft zich niet ontwikkeld, en nu zul je deze situatie projecteren om vergaderingen te verdere vergaderingen. Maar meestal verschijnt onze angst voor afwijzing veel eerder, zelfs in de kindertijd, en hangt af van het type gehechtheid, dat zich vervolgens ontwikkelde.

Als we een veilig type bijlage hebben gevormd, maken we bereidwillig contact, gemakkelijk open voor andere mensen en begrijpen we dat zelfs als we afwijzen, we het aankunnen. We kunnen alleen zijn en een charme in eenzaamheid vinden. Tegelijkertijd moeten we onze dagelijkse ervaring, gedachten en gevoelens delen met een andere persoon.

Maar als de ouders te geschorst of onvoorspelbaar waren en het kind hun liefde en steun niet voelde, voelde zich niet veilig, dan zal in de toekomst een nauwe relatie worden geassocieerd met pijn, angst, eenzaamheid of met iets onstabiel en angstig.

Opgroeien, zo iemand streeft naar nauwe relaties, maar tegelijkertijd, onbewust, is hij bang voor die pijn, angst, teleurstelling, afwijzing of eenzaamheid waarmee ze voor hem worden geassocieerd. En dan kan zijn gedrag bij het kiezen van een levenssatelliet vanaf het begin afwijzen.

Angst voor intimiteit

Lange relaties vereisen een zekere moed, omdat ze openheid en vertrouwen in een ander impliceren, en dit maakt ons kwetsbaar. Als we een relatie aangaan, lopen we altijd het risico verlaten, onaanvaardbaar te zijn, om veroordeling en kritiek te ontvangen in plaats van steun en goedkeuring.

Misschien is de initiatiefnemer van de partners niet uw partners, maar u, omdat er iets niet bij u past? Misschien overweegt u een persoon onder het “vergrootglas”, overdreven zijn tekortkomingen.

Maar denk er eens over na: de onvoorbereidheid om een ​​ander te accepteren zoals hij is – dit is ook een soort bescherming. De angst voor intimiteit is hierachter ook verborgen, de angst om een ​​persoon te laten. Waarom is de angst om je zwakke punten te openen en aan een ander te demonstreren, kan zo sterk zijn?

Een persoon met een vermijdende of angstig type gehechtheid heeft meestal een duidelijk concept 17 eenvoudige en betrouwbare manieren om de potentie te verhogen uit de kindertijd, waarom zijn ouders hem verlaten, bekritiseren, hem verwerpen. Meestal is de reden er één: “omdat ik slecht ben”.

Voor een persoon, diep van binnen, overtuigd van zijn eigen waardeloosheid, buitenaardse kritiek, elk scherp woord dat over hem wordt gesproken, is een bevestiging dat de andere persoon zijn zwakheden, zijn onvolkomenheden, echt zag. Zag dat alleen hij voor zichzelf kende. Hoe u zich openstelt voor iemand met zo’n zelfbewustzijn?

De vreselijke angst voor openbaring zorgt ervoor dat hij elke diepe relatie vermijdt.

De eerste stap nemen

Ik kan aannemen dat je vanwege de angst om afgewezen te worden, al gespannen zijn op de eerste date en ernaar streven om je desinteresse in relaties te benadrukken, die kunnen worden gezien als onthechting en koudheid.

Misschien demonstreer je overmatige onafhankelijkheid, benadrukt en arrogant. Of je praat met zo’n hobby over je werk, reizen, vrienden dat je potentiële partner niet begrijpt waarom je hem in feite nodig hebt en of er een plek voor hem in je leven is.

Als u in uw angst wordt geabsorbeerd, ziet u niet degene die nu voor u staat. Je lijkt naast een persoon te zijn, maar niet in contact met hem. En hij leest het. Probeer te kalmeren en te genieten van de date. Je gaat niet naar een interview voor het inhuren, maar wil gewoon een goede tijd hebben.

Stel geen vragen of u wel of niet, welke indruk u zult maken … Stel je voor dat je je in een onbekende stad bevindt, misschien de enige keer in je leven – hoe ga je je gedragen? Hoogstwaarschijnlijk zul je proberen iets speciaals in de stad te zien, zijn individualiteit te voelen, indruk te maken. Je zult niet nadenken over hoe je er op zijn straten uitziet.

Kortom, ontspan en kijk gewoon naar degene die nu voor je staat. Wat is deze persoon? Probeer af te stemmen op zijn golf. Zie hem naar zichzelf: wat leeft hij, wat hij leuk vindt, wat hem fascineert. Laat zien dat hij echt interessant voor je is.

De volgende stap kan een soort gezamenlijke les zijn, belangrijk voor beide, een bedrijf, een project dat u natuurlijk dichterbij brengt, u dwingt om zich te openen, bewijzen zichzelf. Een mogelijke optie – klassen in een dansstudio. Maar dit alles is natuurlijk logisch als je metgezel je aantrekt als je een aantrekkingskracht voor hem voelt.

Leer vrienden te zijn

Hoe kan een persoon die al ervaring heeft met mislukte vergaderingen, niet bang zijn voor pijn en afwijzing? Het is moeilijk om de rampage te openen als je constant wacht tot de speer in je richting vliegt. Maar je kunt dit alleen in contact brengen.

Je zegt dat je veel vrienden hebt. Maar naar uw mening is het niet duidelijk of er mannen onder hen zijn en wat voor soort vriendschap. Probeer bewust vriendschappen te creëren met een man. En geleidelijk, zonder plotselinge bewegingen te maken, zonder meteen te openen, voegt u een beetje meer oprechtheid toe aan deze relaties, warmte. Hoogstwaarschijnlijk, het openen van zijn zwakheden voor hem, zul je merken dat het ook niet gemakkelijk voor hem is om uit zijn cocon te komen, en hij heeft ook ondersteuning nodig.

Ik wil benadrukken: de oprichting van echt contact wordt vergemakkelijkt door relaties die niet zijn gebouwd niet op concurrentie en rivaliteit, maar op steun en vertrouwen. En ik zal eraan toevoegen dat het vermogen om te vertrouwen iets heel kwetsbaar is, en vaak is het het meest succesvol opgesteld alleen als gevolg van het werken met een psycholoog. Soms vrij lang.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *